Historie

Familiebedrijf Kapsalon van den Broek bestaat 110 jaar en bestaat nu nog uit twee salons. De derde, de eerste salon, is inmiddels door de oudste zoon van Gerrit, Dorus, overgedragen aan Robert.

Precies 107 jaar geleden startte Theo van den Broek een kapsalon in de Gasstraat in Tilburg, en in januari 1925 verhuisde hij met zijn kapperszaak naar de huidige Nicolaas Pieckstraat nummer 10.

In 1941 neemt zoon Gerrit de schaar van zijn vader over. Gerrit begon met het verkopen van elektrische scheerapparaten in de salon, in de tijd dat nat scheren nog heel bijzonder was bij de kapper. “Sik de Gunst” had al 80 jaar een sik, maar liet deze speciaal door Gerrit met het elektrisch scheerapparaat er af scheren.
Vanaf 1967 wordt Gerrit bijgestaan door de volgende generatie en in 1979 neemt zoon Dorus het over, waarbij ook zijn broers Cas en Maarten het vak in gaan.
Inmiddels hebben Cas en Maarten hun eigen heren-kapperszaak, gevestigd in Tilburg-Noord (Haarmode Maarten van den Broek, Haydnstraat 10) en Tilburg-West (Haarmode Cas van den Broek, Westerpark 66) en de salon waar het allemaal begon in de Besterd, is per 1 juli 2018 overgenomen.

De kapsalon die Theo startte, is nu uitgegroeid tot 3 vestigingen waar zeker 3 generaties klanten komen. Merkwaardig is het houten paard in de salon in de Besterd, dat gekocht is in 1956. Van diverse families hebben daar inmiddels 3 generaties klanten opgezeten terwijl ze geknipt werden.

De Heren kapsalon van Cas is sinds juni 1985 gevestigd aan het Westerpark

110 jaar Kapsalon van den Broek.

Scroll naar boven